ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΟΥ TATTOO!


Το σκεφτόσουν και το ήθελες καιρό, έψαχνες το ιδανικό σχέδιο και επιτέλους έκανες το μεγάλο εγχείρημα που πάντα ήθελες, αλλά δεν ξέρεις πως να φροντίσεις το καινούργιο σου tattoo;
Σου έχω βρει ένα απλό και σύντομο οδηγό με συμβουλές που  θα βοηθήσουν να κάνεις το tattoo σου να μοιάζει κάθε μέρα σαν καινούργιο, όσος καιρός και αν περάσεις.
Η διαδικασία της δερματοστιξίας είναι εξαιρετικά απλή στις μέρες μας και, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα, αν μετά ακολουθήσεις τα σωστά βήματα. Άλλωστε η φροντίδα της επιδερμίδας μας θα πρέπει να είναι στην καθημερινότητα μας.
#1 Το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του ειδικού κατά γράμμα! Μπορεί οι οδηγίες να διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με ότι έχεις ακούσει μέχρι σήμερα ή να υπάρχει διχογνωμία και ανάμεσα σε καλλιτέχνες από το ίδιο μαγαζί.
Εμπιστέψου για ακόμα μια φορά τον ειδικό στον οποίο ανέθεσες να σου κάνει τατουάζ και πάρε μια λίστα στο σπίτι  με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
 #2 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 5 ΩΡΕΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΕΝΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΕ ΗΠΙΑ ΔΡΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΩΡΑ.
Αφαίρεσε την μεμβράνη και καθάρισε το καινούργιο σου tattoo απαλά με χλιαρό νερό και σαπούνι μέχρι να φύγουν όλα τα υπολείμματα από τη διαδικασία.
#3 Αφού πλύνεις την περιοχή φρόντισε να απλώσεις μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα. Μπορείς να βρεις τέτοια προϊόντα σε φαρμακεία συνήθως αλλά μπορείς να ζητήσεις και από τον ειδικό σου να σου προτείνει κάποιες μάρκες ενδεικτικά.
Αφού απλώσεις ένα λεπτό στρώμα ενυδατικής κρέμας, θα πρέπει να τυλίξεις την περιοχή με μια προστατευτική μεμβράνη ή έναν επίδεσμο. Συνήθως για τις πρώτες μέρες οι οδηγίες είναι να κάνεις πλύσεις 3-4 φορές τη μέρα, ανάλογα με τον ειδικό.

#4 Κράτησε το καινούργιο σου tattoo σου στεγνό και καθαρό. Μπορείς και είναι αναγκαίο να πλένεις την περιοχή καθημερινά αρκετές φορές, ειδικά για τις πρώτες μέρες, ωστόσο καλό θα ήταν να προτιμήσεις σύντομα ντουζ και όχι ατελείωτες ώρες μουλιάσματος σε μια μπανιέρα.
Αν τα ρούχα σου ερεθίζουν την περιοχή φρόντισε να την προφυλάξεις με ένα επίδεσμο ή μια προστατευτική μεμβράνη.

#5 Η έκθεση στον ήλιο είναι πάντα επικίνδυνη και θα πρέπει να την αποφεύγουμε, αλλά όταν πρόκειται για τα τατουάζ ο ήλιος μπορεί να ερεθίσει ή και να αλλοιώσει το σχέδιο που έχουμε κάνει.
Απέφυγε την απευθείας έκθεση στον ήλιο ειδικά το μεσημέρι και χρησιμοποίησε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ειδικά τις πρώτες μέρες που οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί πλήρως. Ακόμα τα tattoo με χρώματα αλλοιώνονται εύκολα με την έκθεση στον ήλιο γι’αυτό είναι καλό να τον αποφεύγεις όσο περισσότερο γίνεται.
#6 Μπορεί τις πρώτες μέρες να φαγουρίζεσαι ή να νιώθεις την περιοχή ερεθισμένη. Θα πρέπει να αποφύγεις να ξύνεις ή να πειράζεις γενικώς την περιοχή καθώς αυτό μπορεί να αλλοιώσει τόσο το σχέδιο όσο και να προκαλέσει επιπλοκές όπως μόλυνση.
Μπορείς απλά να χτυπήσεις απαλά την περιοχή ή να ρίξεις λίγο κρύο νερό από επάνω. Αν νιώθεις ότι η κοκκινίλα είναι μεγάλη και η περιοχή σε ενοχλεί αρκετά καλό είναι να επισκεφτείς τον ειδικό, αφού μπορεί τα μολυσμένα τατουάζ να είναι σπάνιες περιπτώσεις αλλά δεν χρειάζεται να πάρεις τέτοιο ρίσκο μόνος σου.
Πηγή: the-man.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου