.
.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Δεκεμβρίου 16, 2017 Athens UP 0 CommentsO Ben Fuog είναι καλλιτέχνης από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και σήμερα διαμένει στα Εξάρχεια της Αθήνας. Είναι γνωστός στην Αυστραλία για τα πορτραίτα του και έχει επιλεγεί ως ημι-φιναλίστ τα τελευταία τρία χρόνια για το βραβείο Doug Moran National Portraiture. Το έργο του επίσης περιλαμβάνει τοπία, νεκρές φύσεις και κατασκευές. Είναι η πρώτη του έκθεση στην Ελλάδα.

‘Τα πρόσωπα των Εξαρχείων/Τα παιδιά της νύχτας’ είναι μία συλλογή πρόσφατων ζωγραφικών έργων εμπνευσμένων από τους ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτή την περιοχή. Ο Ben έχει ιδιαίτερο πάθος για την Ελλάδα, τους ανθρώπους της και τις τρέχουσες συνθήκες που τους έχουν επιβληθεί. Μετά την πρώτη επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2009, εμπνεύστηκε και δημιούργησε το πρώτο ελληνικό έργο του, το ‘Free Coin’, το οποίο συνίσταται από εκατοντάδες ανακατασκευασμένα κέρματα του ευρώ, τοιχοκολλημένα στο κέντρο της Αθήνας το 2011.

Αυτό συνέπεσε με τις μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που τους επιβλήθηκε.
Το καλοκαίρι του 2011 βίωσε αυτή την κατάσταση από πρώτο χέρι, και η οποία τον οδήγησε στην αφηρημένη έκθεσή του με τίτλο "Μολών λαβέ"
βασισμένη στις απεργίες που γίνονταν εκείνη την εποχή στην Αθήνα, ιδιαίτερα από την «Αθήνα Καθαρή». Επιστρέφοντας ξανά το 2014, παρατήρησε την κατάσταση, η οποία που οδήγησε στην έκθεση του 2016, "Τα Τέσσερα Δεδομένα, Το Μεγάλο Μαργαριτάρι και Η Ικαρία".

"Τα Πρόσωπα των Εξαρχείων / Τα παιδιά της Νύχτας" είναι το αποκορύφωμα όλων αυτών των εμπειριών, οι οποίες εκδηλώνονται ως έκθεση πορτρέτων ανθρώπων, που τις ζουν καθημερινά.

Έναρξη την Παρασκευή 15/12/2017 τις 9 μ.μ.στο νέο εκθεσιακό χώρο - ΤΑΞΗ ΤΗΣ 3ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ, Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, Αθήνα.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 6 μ.μ.-12 π.μ., και όλη την ημέρα, Σάββατο και Κυριακή.


Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/965164353640664/

You Might Also Like

0 comentários: