.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΣΗ;

Φεβρουαρίου 12, 2018 Athens UP 0 Comments


To Fashion Week Fall / Winter 2018 πέρασε από το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι και μέσα στα έντονα θέματα styling που έκαναν την εμφάνισή τους -υπερβολικές αναλογίες, αδέξια υποδήματα και μαξιμαλιστικά μοτίβα- μια ακόμη πολύ έντονη τάση τράβηξε τα βλέμματα του κοινού, οι μάσκες προσώπου.

Αυτή τη σεζόν, οι σχεδιαστές αγκάλιασαν το νέο κύμα αξεσουάρ προσώπου που κυμαίνονταν από χειρουργικές μάσκες έως και πιο περίτεχνα σχέδια όπως αποσπώμενες κουκούλες και γλυπτικές κατασκευές για το κεφάλι.
Θέματα που αφορούν την αναρχία (όπως του Takahiro Miyashita), κακοποιούς (μάσκες σκιτσογράφων των Astrid Andersen και Alex Mullins) και μεσαιωνικό πανκ (Moschino και Palm Angels). Άλλοι σχεδιαστές, όπως οι COMME des GARÇONS και Julien David, πήγαν το θέμα ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας θεατρικές μάσκες ζώων που αντανακλούν τον τρόμο της παιδικής μας ηλικίας.
Οι μάσκες προσώπου υιοθετήθηκαν από την ασιατική κουλτούρα για θέματα που αφορούν την υγεία ή ως αισθητική λύση, από τις διασημότητες για να κάνουν την παρουσία τους πιο εντυπωσιακή και από καλλιτέχνες για να κρύβουν την ταυτότητα τους. Είναι ακόμα ασαφές αν η τάση αυτή εξελίχθηκε από ένα χρηστικό αξεσουάρ σε ένα πιο περίπλοκο statement κομμάτι. Ωστόσο, οι πασαρέλες είναι λόγος να πιστεύουμε ότι οι σχεδιαστές θεωρούν τις μάσκες προσώπου ως την επόμενη τάση.
Πηγή: didee.gr

You Might Also Like