.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Φεβρουαρίου 14, 2018 Athens UP 0 Comments


Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η ηλεκτρονική μουσική έχει δημιουργήσει μια club σκηνή που συνεχώς μεταβάλλεται και έχει επηρεάσει γενικά τον μουσικό κόσμο, όπως επίσης την τέχνη, το σχέδιο, τη μόδα και την τεχνολογία. 

Στην καρδιά της Φρανκφούρτης, ανοίγει ένα μουσείο για την ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής. Μια ιστορία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Φρανκφούρτη, την πόλη που γεννήθηκαν θρυλικά clubs όπως Cocoon, Robert Johnson, Dorian Gray και OMEN. 

Το μουσείο MOMEM είναι ένας μέρος όπου το κοινό μπορεί να εξερευνήσει και να ξαναζήσει τις ιστορικές διαστάσεις και τις επιρροές της ηλεκτρονικής μουσικής. Ένα ταξίδι από την αρχή της ηλεκτρονικής μουσικής στο μέλλον. 

Ένα μέρος με συνεχή κίνηση που θα μετατρέπεται από μουσείο, σε stage, σε μπαρ, σε ακαδημία. Μια πλατφόρμα για νέους και παλιούς, για καλλιτέχνες και φαν, για λάτρεις της μουσικής και της ιστορίας. 

Το MOMEM θα είναι χωρισμένο σε εφτά τμήματα όπου θα παρουσιάζονται τα μέρη προέλευσης, οι κοινωνικές συνθήκες, τα μουσικά όργανα, οι επιρροές της ηλεκτρονικής μουσικής στις άλλες τέχνες, αλλά και τα πολυάριθμα μουσικά είδη και υποείδη της – από ambient, electronica και experimental μέχρι house, techno και drum ‘n’ bass. 


Θα φιλοξενούνται προσωρινές εκθέσεις για επιλεγμένα θέματα, μουσικά είδη, clubs και δισκογραφικές. Επίσης θα γίνονται προβολές ταινιών, ομιλίες και workshops από γνωστούς DJs και παραγωγούς. 

Το μουσείο θα ανοίξει τον Απρίλιο σε προσωρινή τοποθεσία που του παρέχει δωρεάν η πόλη της Φρανκφούρτης και παράλληλα θα ψάχνει για μόνιμη τοποθεσία. Πηγή: https://www.clubber.gr

You Might Also Like

ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ STUDIO