.

Η «ΑΝΑΤΟΜΙΑ» ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ MOVIE ON

Φεβρουαρίου 12, 2018 Athens UP 0 Comments


Mια διαδρομή από την αρχική αίσθηση και γενική εντύπωση που έχουμε για μια ταινία, μέχρι τον πυρήνα της αισθητικής της και τη συστηματική διερεύνηση επιμέρους στοιχείων της που ορίζουν τη μορφή και το περιεχόμενό της προσφέρει το εργαστήριο Movie On με τον κριτικό κινηματογράφου, Δημήτρη Μπούρα.

Πρόκειται για την εξέλιξη του «Filmanalysis: the anatomy of a movie και Filmanalysis: the sequel» και βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου, ενώ έχει σαν στόχο να φέρει τον «απλό θεατή» πιο κοντά στον κριτικό κινηματογράφου.
Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί στο Faro, χώρο σεμιναρίων στην καρδιά της Αθήνας, που κλείνει τον Απρίλιο έναν χρόνο δημιουργικής συνεργασίας με τον Δημήτρη Μπούρα.
Από πέρυσι το Filmanalysis άνοιξε το κάδρο, συγκρίνοντας ταινίες διαφορετικών εποχών ή διαφορετικού είδους και ύφους. Φέτος, στο Movie On οι συμμετέχοντες μπαίνουν εμβόλιμα στην κινηματογραφική επικαιρότητα για να δουν πώς θα μπορούσε να αρθρωθεί κριτικός λόγος για μια συγκεκριμένη ταινία. Επίσης, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να την προσεγγίζουν μεθοδικά, αναλύουν τις πλευρές της για να συνθέσουν κατόπιν μια ολοκληρωμένη κριτική άποψη για αυτή.
Ο πρώτος κύκλος του Movie On θα ολοκληρωθεί σε οκτώ δίωρες συναντήσεις.
Eναρξη σεμιναρίου: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο info@faro.gr
Πληροφορίες
Faro Creative Learning
Εβρου 14, Μέγαρο Μουσικής Αθήνα, τηλ. 210 7717544
www.faro.gr
Πηγή: www.kathimerini.gr

You Might Also Like

ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ STUDIO