.

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Ιουλίου 03, 2018 Athens UP 0 CommentsΣούνιοΤο Σούνιο, αν και το πιο μακρινό, είναι το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα στα νότια προάστια, για να μην πω στην Αθήνα ολάκερη. Συνοψίζει σε μια εικόνα το αρχαιοελληνικό γόητρο με την ομορφιά της ελληνικής φύσης. Μια εικόνα που ταξιδεύει το νου στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Είναι ίσως, αυτή η γωνία που σχηματίζει ο ήλιος με τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα λίγο πριν κάνει την ήρεμη βουτιά του στο βυθό, που το έχει χρήσει το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα στα νότια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο ενσταντανέ στα προάστια της Αθήνας. Το χορταίνουμε (ή μήπως όχι;) τα καλοκαίρια μετά το μπάνιο μας ενώ κάτι χειμωνιάτικες Κυριακές οδηγούμε μέχρι εκεί για να απολαύσουμε τη μαγεία του που μας μένει εντυπωμένη στη μνήμη για όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Λαιμός Βουλιαγμένης


Όταν αποζητούμε αίσθηση νησιού και ροματζάδα, κατευθυνόμαστε προς το Λαιμό της Βουλιαγμένης. Εκεί σε αυτόν τον ταξιδιάρικο καμβά, που γεμίζει το νου μας με ταξίδια νοερά, η φύση ζωγραφίζει με τα πιο απίθανα χρώματα την αναχώρηση του ηλιακού φωτός. Πορφυροκόκκινες πινελιές ζωντανεύουν τον ορίζοντα, διαπερνούν τα συννεφα και λούζουν με φως τα νερά της θάλασσας. Η φύση δίνει κάθε μέρα αυτή τη μαγική παράσταση σαν να είναι η τελευταία και κάθε φορά μοιάζει σαν να σταματά ο χρόνος, ή μάλλον να μηδενίζει και να ξεκινά ξανά από την αρχή, για το ηλιοβασίλεμα της επόμενης μέρας. Ο star της Αθηναικής Ριβιέρας, o λαιμός της Βουλιαγμένης λόγω τοποθεσίας και σχήματος προσφέρει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στα νότια και οι νότιοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Καβούρι


Μια βόλτα στον πεζόδρομο στο Καβούρι μπορεί να σου προσφέρει τη θέαση της θεικής λάμψης του ηλιοβασιλέματος στα νότια. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η ονομασία, οδός Ήλιου που περνάει μπροστά από το μικρό Καβούρι. Και όταν έρθει αυτή η στιγμή θα κοντοσταθείς μερικά λεπτά να παρατηρήσεις αυτή τη μαγεία της ένωσης του ήλιου και της θάλασσας, μια στιγμή αιωνιότητας, μια στιγμή συμπαντικής ομορφιάς που βασιλεύει αιώνια. Ο ουράνιος αναχωρητής κάνει το grande finale του και τα λόγια περισσεύουν. Είτε το δεις από το παγκάκι, είτε από τις καντίνες στο Μεγάλο Καβούρι ή τις ψαροταβέρνες στο Μικρό Καβούρι, η εικόνα είναι μαγική κι εσύ θα θέλεις να κρατήσεις αυτή την εικόνα ζωντανή.

Παλαιό Φάληρο


Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το Παλαιό Φάληρο. Falirofornia και στο ηλιοβασίλεμα! Τρέξιμο, skate ή βόλτα στον πεζόδρομο του Φαλήρου μέχρι να φτάσει η ώρα που ο ήλιος θα βουτήξει στη θάλασσα για να δροσιστεί και τότε η καρδιά χτυπά πιο δυνατά και απ’ όταν τρέχεις. Εκεί με φόντο τα ιστιοπλοικά της μαρίνας και την απεραντοσύνη της θάλασσας, αρκεί ένα παγωτό στο χέρι, μια ζεστή αγκαλιά ή μια βόλτα με αγαπημένα πρόσωπα για να συμπληρώσουν αυτή τη μοναδική στιγμή.

ΚΠΙΣΝ


Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα απολαύσεις ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα της Αθήνας. Με φόντο το ΚΠΙΣΝ και το κανάλι, μπορείς να χαλαρώσεις με μια μπύρα ή ένα καφέ, να περπατήσεις χέρι χέρι με το αμόρε και να χαζεύεις απλά αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Αξία ανεκτίμητη.


Πηγή: nou-pou.gr

You Might Also Like

0 comentários:

ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ STUDIO