.

ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ, ΣΤΟ Β.Α. ΤΑΥΓΕΤΟ!

Σεπτεμβρίου 18, 2018 Athens UP 0 Comments


Σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Σπάρτη, το Καστόρι ή αλλιώς Καστόρειο είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό στο νομό Λακωνίας μέσα στο πράσινο, το οποίο εκτείνεται στην ανατολική πλευρά του βόρειου Ταϋγέτου. Αποτελούσε έδρα του πρώην Δήμου Πελλάνας, μια περιοχή με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον μιας και εκεί έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά ευρήματα των πρωτοελλαδικών, των μυκηναϊκών και των ελληνιστικών χρόνων.

Στο Καστόρειο βρίσκονται πολλά φαράγγια τα οποία κατεβάζουν τα νερά του Ταυγέτου στον Ευρώτα. Είναι πανέμορφα, καταπράσινα και τα περισσότερα προσβάσιμα. Μέσα σε αυτά τα φαράγγια υπάρχουν ερείπια από παλαιους οικισμούς, νερόμυλους, υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, ασκηταριά, σπηλιές, καταρράκτες πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Το γειτονικό χωριό Γεωργίτσι, που έχει το προσωνύμιο «μπαλκόνι του Ταϋγέτου» βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μ. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει και η πεζοπορία μέσα από το φαράγγι των Μύλων με τελικό προορισμό το Καστόρι. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή κατά την οποία θα συναντήσουμε έλατα, καστανιές και πλατάνια, η ύπαρξη των οποίων οφείλεται στην μεγάλη ποσότητα νερού της περιοχής.

Διάρκεια Πεζοπορίας: ~ 3,5 με 4 ώρες ( ανάλογα τη σύνθεση και τη δυναμική της ομάδας )
Απόσταση: ~ 7,5 χλμ.
Βαθμός Δυσκολίας : 1 ( εύκολη- κατηφορική ) ενδείκνυται και για αρχάριους
Υψομετρική διαφορά : 370 μ. περίπου

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://apo-drasis.gr/index.php/plan-your-trip/new-adventures?view=event&itid=31

You Might Also Like

0 comentários: