.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ» ΣΤΟ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΣΑΝΑ»!

Μαρτίου 29, 2019 Athens UP 0 CommentsΑπρίλης! Μήνας «ψεματάρης» και παιχνιδιάρης. Ο μήνας που μας δηλώνει ότι ήρθε το Πάσχα και μας φέρνει πιο κοντά στα έθιμα της χώρας μας και στην παράδοσή της!

Το Μουσείο Κοτσανά έχει ετοιμάσει τα πιο καινοτόμα και ενδιαφέροντα προγράμματα για να γεμίσει τα σαββατοκύριακα και όχι μόνο των μικρών και μεγάλων του φίλων. Ας δούμε αναλυτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που μας προτείνει το Μουσείο για τον Απρίλιο!Και φυσικά ας προετοιμαστούμεγια το Πάσχα με την υπέροχη παράσταση αφήγησης «Βγάλε το τσουκάλι, Πάσχα ήρθε πάλι» από την ομάδα «Παραμυθοκαμώματα»!


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια«Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία: πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες;»

Σε έναν ειδικό διαδραστικό χάρτη τοποθετήστε σωστά τους πυρσούς του Αγαμέμνονα και ανακοινώστε την πτώση της Τροίας! Μάθετε και λειτουργήστε την «πυρσεία», τον πρώτο οπτικό τηλέγραφο της ιστορίας. Λάβετε και στείλτε µε τους φίλους σας κωδικοποιηµένα µηνύµατα και… σώστε την πόλη ή… παίξτε το χαλασµένο τηλέφωνο. Μάθετε και λειτουργήστε τον «υδραυλικό τηλέγραφο» του Αινεία, την πρώτη συσκευή τηλεπικοινωνίας στον κόσµο, και γίνετε οι πιο γρήγοροι «φρυκτωροί» της ιστορίας. Κατασκευάστε τα «τετράδια» και τα «µολύβια» των αρχαίων Ελλήνων και γράψτε, στείλτε και διαβάστε κρυπτογραφικά µηνύµατα µε τον κώδικα του Πολυβίου. Κατασκευάστε την «κρυπτεία σκυτάλη», στείλτε χρήσιµα μηνύματα για τους «φίλους» σας και ακατανόητα στους «εχθρούς» σας.


Δώρο: Ένας χάρτινος λειτουργικός κρυπτογραφικός δίσκος του Αινεία!
Ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηρίων:Κυριακή 7,14,21,28/4/2019
Διάρκεια εργαστηρίου:  60’
Ώρα διεξαγωγής:10:00 π.μ.
Κόστος συμμετοχής:10 ευρώ (παιδί), 5 ευρώ (συνοδός)

You Might Also Like

0 comentários: