.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ 2018

Απριλίου 03, 2019 Athens UP 0 Comments


Σύμφωνα με το Global Music Report 2019 που εξέδωσε η IFPI, τα έσοδα της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2018αυξήθηκαν κατά 9.7%, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 19.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ήταν η τέταρτη συνεχής ανοδική χρονιά, ενώ η αγορά δεν έχει ξαναδεί τόσο μεγάλο ποσοστό αύξησης από το 1997, οπότε και η IFPI ξεκίνησε τις σχετικές μετρήσεις.
Σχεδόν τα μισά από αυτά τα έσοδα (το 47%) προέρχονται από το streaming, το οποίο αυξήθηκε κατά 34% μέσα στο 2018. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, υπήρχαν καταγεγραμμένα 255 εκατομμύρια χρηστών που πλήρωναν για τις υπηρεσίες streaming. Ως αποτέλεσμα αυτής της αύξησης, η IFPI κατέγραψε μία πτώση της τάξεως του 10.1%στα μουσικά προϊόντα σε φυσική μορφή και 21.2% στο downloading.
Η Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα η Βραζιλία και το Μεξικό, ήταν οι πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες περιοχές σχετικά με τα παραπάνω, ενώ η Ασία και η Αυστραλία ήρθαν δεύτερες ως οι μεγαλύτερες περιοχές για τις φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις μαζί. Υπήρχε, τέλος, αύξηση των πωλήσεων στη Νότια Κορέα σε ποσοστό 18%, λόγω της επιτυχίας σχημάτων όπως  οι BTS και BLACKPINK.
Πηγή: Pitchfork

You Might Also Like

0 comentários: