.

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΑΣΕΒΗ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Απριλίου 15, 2019 Athens UP 0 Comments


Η Ελλάδα έχει μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα. Διαθέτει την μακροβιότερη σύνδεση της μουσικής με την κάνναβη όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο.Το ρεμπέτικο!Η απαγόρευση της κάνναβης ξεκίνησε την δεκαετία του ’30 μετά από εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις συμπαρασύροντας και τα τραγούδια που είχαν γραφτεί για αυτήν. Αυτό όμως, δεν στάθηκε εμπόδιο σε μια πλειάδα δημιουργών του ρεμπέτικου, να συνεχίσουν να τα τραγουδούν και παρά τις απαγορεύσεις του μεσοπολέμου και την λογοκρισία των επόμενων δεκαετιών,  άντεξαν στον χρόνο και πολλά από αυτά αγαπήθηκαν και χιλοτραγουδήθηκαν.


Είπαμε λοιπόν να κάνουμε μια γιορτή σαν ευχαριστώ σε αυτές τις ευλαβικές μορφές της δισκογραφίας που διατήρησαν ζωντανό το σπόρο του ρεμπέτικου και της κάνναβης μέσα απο τις ανυπέρβλητες δημιουργίες τους, με μια συναυλία το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Ταε Κβο Ντο)!
Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα, κάνει ένα πέρασμα από την Σμύρνη και τον Πειραιά, οδεύει με τα πρώτα ρεμπέτικα της εποχής της απαγόρευσης και συνεχίζει στην μεταπολεμική περίοδο με τραγούδια που κράτησαν ζωντανή αυτή την, μοναδική διεθνώς, μουσική!


«...Αυτά τα τραγούδια που συζητάμε τώρα, τα οποία, λόγω της στιχουργίας τους βέβαια η κρατική εξουσία, ένα μέρος του κοινού, ακόμα και συνάδελφοί μας άλλου μουσικού είδους τα θεωρούσαν για χρόνια ασεβέστατα και σκουπίδια του υποκόσμου, αντικοινωνικά και επικίνδυνα. Όπως ακριβώς θεωρούσαν και εμάς τους ίδιους που τα γράφαμε και τα τραγουδούσαμε. Ας μάθουνε όμως επιτέλους όλοι πως τα τραγούδια αυτά, βγαλμένα απο τις εμπνεύσεις και τις ψυχές ταλαιπωρημένων, αθώων και τίμιων εργατών της λαικής μουσικής, θα ζούνε αιώνια. Σέρνοντας πάντα μαζί τους την ντομπροσύνη, την περηφάνια και την αλήθεια της τέχνης τους».
Μπαγιαντέρας (απο τις ανέκδοτες μαρτυρίες του)


Μια τρίωρη ρεμπέτικη βραδια απο ασεβή τροπάρια με τους ήχους της κάνναβης, νταλκάδες μπερεγκέτια και πολλές εκπλήξεις, με τον Κώστα Χατζηδουλή στην επιμέλεια του προγράμματος, ρεμπέτικες κομπανίες και συνοδοιπόρους.


Ετοιμαστείτε για πολλές εκπλήξεις με άσματα όπως ήταν πριν λογοκριθούν, καθως και άγνωστες στο ευρύ κοινό διηγήσεις και πληροφορίες!


Μη λείψει κανείς απο αυτή την μοναδική συνάντηση!


Επιμέλεια Προγράμματος : Κώστας Χατζηδουλής


Για περισσότερες πληροφορίες:

ΑΣΕΒΗ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ 


Διοργάνωση: Ηλέκτρα διοργάνωση εκδηλώσεων και το Μουσείο της Κάνναβης


20 Απριλίου 2019


Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Ταε Κβο Ντο)   


Ωρα έναρξης 21:00


Διάρκεια: 3 - 3,5 ώρες


You Might Also Like

0 comentários: